joi, 31 martie 2016

Adenium la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna

http://www.adenium.ro/?s=sarinne&post_type=product

Ministerul Culturii organizează standul național la cel mai important eveniment de piața literaturii pentru copii și tineret, Târgul Internațional de Carte de la Bologna, care se va desfășura între 4 – 7 aprilie.

Ministerul va organiza la standul național o serie de prezentări de cărți pentru copii și tineret. Astfel, Anca Smărăndache (ilustrator) și Ioana Nicolaie (autor) prezintă Ferbonia(editura Arthur, 2015), Petre Crăciun (autor) și Anca Smaranache (ilustrator) prezintăFetița din floare  (editura Zorio), iar Veronica Neacșu (ilustratPovești din calendar (editura Vellant). Criticul literar Sanda Watt va asigura moderarea și traducerea în cadrul evenimentelor. Standul României va găzdui și prezentarea volumului Sarinne și Elenore apărut la editura Adenium, în prezența autoarei Adina Chirica și a ilustratoarei Anda Cofaru (Ansheen). De asemenea, la standul României, autorii proiectului În Fața Blocului vor face o prezentare a acestei inițiative culturale. Programul detaliat al evenimentelor, precum și informații suplimentare despre invitați și cărțile prezentate puteți găsi mai jos.
or) și Iulia Iordan (autor) prezintă

Standul național este deschis inițiativelor autorilor și ilustratorilor români care doresc să susțină prezentări sau să expună proiecte în cadrul evenimentului. Coordonatele standului sunt: poziția A44, Hala 30. Acesta dispune de o suprafață de 30 metri pătrați.

Cu ocazia ediției din acest an a Târgului Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna, Ministerul Culturii continuă colaborarea cu Clubul Ilustratorilor din România, membrii Clubului realizând conceptul grafic al standului și o serie de materiale promoționale.

La standul național vor mai fi expuse exemplare premiate în cadrul proiectului „Cele mai frumoase cărți din România”.

Ministerul Culturii mulțumește editurilor care au contribuit cu fond de carte pentru copii la standul României la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna: Adenium, Anteea, Aius, Aquila, A.T.U., Grupul Editorial Art, Cartea Copiilor, Casa Radio, Câte-n lună și-n mansardă, Corint, Curtea Veche, Doxologia, Eurobook, Fabulafia, HAC! BD,  Hasefer, Humanitas, Litera, Mediamorphosis, Minitremu, Nemira, Trei, Viață și Sănătate, Vellant, Zorio.

Sponsori: SC Kandia SA, Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica.

Programul complet al evenimentelor care vor avea loc la standul României

Marți, 5 aprilie

11.00 – 12.00
Editura Adenium prezintă cartea Sarinne și Elenor
Participă: Adina Chirica (autor) și Anda Ansheen (ilustrator)
Moderator: Sanda Watt. Organizator: Editura Adenium.
13.00 – 14.00
Anca Smărăndache (ilustrator) și Ioana Nicolaie (autor) prezintă Ferbonia (editura Arthur, 2015)
Moderator: Sanda Watt. Organizator: Ministerul Culturii din România.
14.00 – 15.00
Prezentare de carte: Fetița din floare  (editura Zorio). Participă: Petre Crăciun (autor) și Anca Smaranache (ilustrator)
Moderator: Sanda Watt. Organizator: Ministerul Culturii din România.
16.00 – 17.00
Prezentarea proiectului În Fața Blocului
Participă inițiatorii proiectului: Vlad Tomei și Mihai Gheorghe.

 
Miercuri, 6 aprilie

12.00 – 13.00
Prezentare revista Fabulafia
Participă: Cristina Durică. Organizator: Fabulafia.
13.00 – 14.00
Veronica Neacșu (ilustrator) și Iulia Iordan (autor) prezintă Povești din calendar (editura Vellant)
Moderator: Sanda Watt. Organizator: Ministerul Culturii din România.

luni, 28 martie 2016

Discursul directorului revistei de cultură contemporană TIMPUL la Ceremonia de acordare a Înaltului Patronaj Galei „Oamenii Timpului” de către ASR Margareta, Custodele Coroanei Române

Discursul directorului revistei de cultură contemporană TIMPUL la Ceremonia de acordare a Înaltului Patronaj Galei „Oamenii Timpului” de către ASR Margareta, Custodele Coroanei Române
www.revistatimpul.ro


Castelul Regal Peleș, 26 martie 2016


Alteța Voastră Regală,
Stimați invitați,
Doamnelor și domnilor,


În Anul Regal, la momentul în care Casa Regală a României aniversează 135 de ani de la fondarea Regatului, sărbătorind totodată ziua de naștere a Alteței Sale Regale Margareta, Custodele Coroanei, precum și Ziua Crucii Casei Regale a României, un proiect cultural inițiat în urmă cu trei ani în Capitala Moldovei își împlinește destinul său național.
Unicitatea acestui proiect ține nu doar de faptul că a fost configurat de o publicație culturală, ci și de acela de a fi reușit să cumuleze într-o perioadă atât de scurtă multiple energii, venite din zone variate ale societății.
Ceea ce a plecat la drum ca o dorință de a răspunde unei provocări, aceea de a identifica reperele axiologice anuale din zece domenii (Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Memorie și Istorie, Diplomație Publică, Societate Civilă, Jurnalism, Tinere Valori, Sănătate și Antreprenoriat) s-a transformat într-un proiect de anvergură, al cărui spirit este dat de pasiunea pentru lucrurile cu adevărat importante.
E o pasiune împărtășită de colegii din redacția revistei de cultură contemporană Timpul, ca inițiatoare a Campaniei „Oamenii Timpului”, de cei din Asociația Revistei, ca organizatoare a acesteia, precum și de cei de la Editura Adenium, care este producătorul său.
E, în același timp, o pasiune pe care am reușit să o transferăm tuturor partenerilor noștri instituționali, economici, academici și media, ca și publicului care ne-a fost alături de-a lungul tuturor etapelor acestui demers.
Este, nu în ultimul rând, o pasiune a recunoașterii meritelor semenilor noștri, cei care, dată fiind bulversarea valorilor din societatea românească, nu ocupă prim-planul, merite pentru efortul comun de a întreține normalitatea socială.
Regăsirea normalității sociale se bazează, în chip neîndoios, pe un efort de recuperare a tradiției, iar Coroana Română reprezintă, în acest sens, o instituție fundamentală a istoriei noastre, fiind un simbol al unității și echilibrului, simbol aflat sub zodia continuității ce transcende vremurile.
Deloc întâmplător, Casa Regală reprezintă pilonul instituțional de la care plecând, în urmă cu 150 de ani, începea construcția României moderne. De asemenea, acum 150 de ani era fondată Academia Română, pilonul educațional al societății românești. La 10 ani distanță, pe 15 martie 1876, apărea publicația Timpul, ca „ziar politic, cultural, comercial și industrial”, care, tutelat de Mihai Eminescu, Ioan Slavici și Ioan Luca Caragiale, a devenit nu doar un pilon informațional, ci și un laborator jurnalistic al nașterii limbii române moderne.
În mesajul de Crăciun adresat anul trecut Națiunii Sale, Majestatea Sa Regele Mihai I îi anunța pe tinerii noștri: „Timpul României voastre a început!”. Situați în prezent, acest mesaj ne dă și nouă deplina încredere de a privi spre viitor.
Astăzi, așa cum Alteța Sa Regală Margareta, Custodele Coroanei Române, ne-a transmis cu ocazia aniversării a 140 de ani de la fondarea publicației, Revista Timpul „își ia drept pavăză Coroana”.
Înaltul Patronaj Regal al Custodelui Coroanei acordat Galei „Oamenii Timpului” este și o mărturie în acest sens, fapt pentru care îndreptăm profunda noastră recunoștință către Altețele Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu al României. Este totodată o copleșitoare onoare, care ne obligă în cel mai nobil mod.
La mulți ani Casei Regale a României, la mulți ani Alteței Sale Regale Margareta, Custodele Coroanei Române, la mulți ani revistei Timpul!

vineri, 18 martie 2016

TIMPUL omagial, de martie, la 140 de ani

COMUNICAT DE PRESĂ
A sosit TIMPUL!
Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL,
nr. 203-204, din februarie-martie 2016



Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul dublu, de lux, în format caiet, prilejuit de aniversarea a 140 de ani de la apariția publicației. Nr. 203-204 (februarie-martie 2016) al revistei este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție de presă Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași) și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

În Editorialul numărului special, Daniel Șandru se referă la momentul aniversar al revistei Timpul: „Continuitatea tradiției nu exclude însă, așa cum rezultă din chiar istoria publicației, discontinuitatea ideologică. Ceea ce îmi pare a fi benefic în existența acesteia din urmă e câștigarea pariului diversității ideilor.”
În rubrica Actualitate, Irina Margareta Nistor scrie despre „Berlinala 66, o ediție cu de toate pentru toți”, iar în paginile de Restituiri Mihaela Mocanu semnează o „Scurtă istorie a Timpului”.
Paginile Polis, coordonate de Sorin Bocancea, conțin dosarul „România și Monarhia”, prilejuit de împlinirea a 150 de ani de la sosirea lui Carol de Hohenzollern și înscăunarea sa ca principe al României. Opiniile sunt semnate de Alexandru Muraru, Lucian Dîrdală și Petre-Emil Juverdeanu.
Paginile Focus, coordonate de Radu Vancu, se circumscriu analizei volumului Și eu am trăit în comunism, apărut la Editura Humanitas și coordonat de Ioana Pârvulescu. Opiniile sunt semnate de Andrei C. Șerban, Ioan Șerbu, Andreea Apostu, Bogdan Federeac și Cosmin Ciotloș.
Numărul aniversar al revistei Timpul vă propune dosarul unei cărți-eveniment, semnată de Ovidiu Buruiană și apărută la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”: Liberalii. Structuri și sociabilități politice liberale în România interbelică. Cronicile sunt semnate de Ana-Maria Stan, Andreea Mironescu, Diana Mărgărit și Ioan-Alexandru Grădinaru. Paginile sunt coordonate de Roxana Patraș.
Paginile de Filosofie, coordonate de George Bondor, prezintă cititorilor revistei Timpul trei contribuții remarcabile din domeniu, care merită să fie cunoscute nu doar de specialiști, ci și de publicul larg. Opiniile sunt semnat de Ștefan Afloroaei, Mihai-Valentin Cernea și Florin Crîșmăneanu.
Numărul special al revistei Timpul conține un interviu realizat de Simona Preda cu Gabriel Badea-Păun, istoric de artă, autor al volumului Carmen Sylva, uimitoarea regină Elisabeta a României, apărut la editura Humanitas în 2013. Al doilea interviu găzduit de paginile revistei este cel realizat de Andrei Giurgia cu regizorul Andrei Șerban.
Rubrica Exclusiv, semnată de Adina Scutelnicu, ni-l prezintă pe sculptorul Sorin Purcaru, „artistul cu o mască de sudură”.

În paginile numărului special 203-204 (februarie-martie 2016) al revistei Timpul mai puteți citi articole semnate de Radu Vancu, Doru Costea, Dan Pavel, Teodora Manea, Codruț Constantinescu, Mioara Anton, Lavinia Maria Pruteanu, Stelian Dumistrăcel, Bogdan Călinescu, Daniel Cristea-Enache, Cristian Nae, Maria Bilașevschi, Dragoș Dascălu, Dana Țabrea, Angelo Mitchievici, Claudiu Komartin, Constantin Piștea. În paginile de Literatură îi puteți citi pe Radmila Popovici, Emil Brumaru, Krista Szöcs, Alexandru Turcu, Mihai Firică, Adrian Alui Gheorghe și Adrian G. Romilă.

http://www.elefant.ro/ebooks/reviste-si-publicatii/timpul-anul-xvi-nr-iiiiii-iiiiv-februarie-martie-iiiivi-319251.html

marți, 15 martie 2016

Adenium. În Postul Paștelui colecția CHRISTIA are 50% reducere

COMUNICAT DE PRESĂ
În Postul Paștelui colecția CHRISTIA are 50% reducere

Adenium oferă o reducere de 50% pentru orice volum din colecția Christia comandat, în perioada 14 martie – 30 aprilie 2016, de pe site-ul editurii: www.adenium.ro

 Colecția Christia vă propune o serie de volume atent selecționate pentru omul „secolului vitezei”, care își dorește să păstreze vie relația cu sine însuși, cu ceilalți și cu Dumnezeu. Sinteze din cele mai importante scrieri de Spiritualitate, soluții pentru depășirea stărilor de impas și pentru regăsirea bucuriei de a trăi fiecare zi a vieții. Predici, mărturii și exemple din viețile celor mai mari sfinți ai lumii, arătând cum au ajuns niște oameni obișnuiți la starea de sfințenie. O lectură perfectă pentru perioada postului.
Lucrarea Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu, autor Protosinghel Teodosie Paraschiv, aduce în atenția cititorului codul pe care îl conține Cartea Sfântă, ca „dovadă incontestabilă, în aceste vremuri de necredință și scepticism, că Biblia este inspirată de Dumnezeu cuvânt cu cuvânt”. Volumul răspunde cu argumente la aspecte fundamentale, cum ar fi cele legate de credibilitatea Bibliei și a creștinismului, adevărul despre Dumnezeu, omenire și mântuire pe care Cartea îl conține, precum și certitudinea că Iisus Hristos a înviat din morți. Este singurul volum care tratează tema codurilor Bibliei din perspectivă ortodoxă. Cartea este scrisă într-un limbaj ușor de citit, ceea ce o face accesibilă tuturor cititorilor. Scopul declarat de autor este acela de a veni cu un argument științific în apărarea inspirației Sfintei Scripturi.
Volumul Sfinți martiri și mărturisitori români din secolul XX, autor Anca Bujoreanu, tratează experiențele prin care au trecut creștinii în închisorile și lagărele de exterminare din România în timpul regimului comunist și modul în care au reușit să-și păstreze nealterată credința în Dumnezeu. Aceste realități istorice sunt analizate dintr-o perspectivă teologică, ce nu a fost foarte des abordată în alte lucrări, o mare parte dintre ele axându-se pe surse memorialistice.
Din colecția Christia face parte și volumul Maxime și cugetări filocalice, autor Protosinghel Teodosie Paraschiv. Filocalia sau iubirea frumuseții spirituale reprezintă o sinteză a întregii spiritualități ortodoxe. Putem considera colecția scrierilor filocalice mai mult un manual privind îndrumarea creștinului pe calea urcușului duhovnicesc, decât un tratat sistematic de spiritualitate. Autorii acestor scrieri sunt preocupați de predarea unei metode de curățire de patimi și de punere în lucrare, cât mai fidelă, a învățăturilor evanghelice. Din acest motiv, preocuparea lor este una mai mult practică decât teoretică. La ei, ca de altfel la toți Părinții Bisericii, învățătura de credință este strâns legată de cea morală, înțeleasă ca punerea în lucrare a acestei învățături.
Cartea Sfârșitul omului. Cules din sfintele Scripturi, de Zosima Pascal-Prodromit, ne oferă răspunsuri și totodată ne îndreaptă pașii spre o treaptă superioară de înțelegere. Faptul că a ajuns deja la a șasea ediție ne îndreptățește să o recomandăm tuturor celor care se opresc din tumultul prezentului și se întorc spre ei înșiși din dorința de a se cunoaște, de a înțelege condiția umană.
Volumul Maxime și cugetări patristice. Sfântul Ioan Gură de Aur, autor Protosinghel Teodosie Paraschiv, ne îndrumă cum să depășim stresul și cum să trăim o existență plină de sens. Chiar dacă viața este o luptă, ea poate fi dusă în liniște. Un adevărat manual de dezvoltare personală și duhovnicească pentru oricine îl deschide, volumul conține 927 de citate, grupate în peste 300 de teme.
Cartea foarte folositoare de suflet ne îndeamnă și ne ajută să fim sinceri cu noi înșine, să ne aprofundăm în credință, să luăm viața duhovnicească mult mai în serios, ferindu-ne de a o socoti ceva ușor și comod.
Ieșită de sub condeiul Sfântului Nicodim Aghioritul, cartea își propune să analizeze din perspectivă duhovnicească unele din cele mai arzătoare probleme ale epocii contemporane: depresia, nevrozele, maladiile legate de stres și alte afecțiuni din această categorie.

Pentru a putea comanda de pe site-ul Adenium va trebui să vă creați un cont și apoi să puneți în coșul virtual cărțile care vă interesează. Alegeți modalitatea de livrare (prin curier sau prin Poșta Română) și finalizați comanda.
Promoția este valabilă doar în perioada menționată și doar pentru volumele colecției CHRISTIA comandate de pe site-ul Adenium- www.adenium.ro.
Profitați de oferta Adenium din perioada Postului Paștelui și comandați-vă cărțile dorite!

www.adenium.ro

luni, 14 martie 2016

Iași: Revista Timpul – 140 de ani

Iași: Revista Timpul – 140 de ani

Pe 15 martie, revista Timpul sărbătorește 140 de ani. Publicația reprezintă un simbol cultural pentru Iași datorită numelor importante care au scris în paginile ei de-a lungul timpului: Eminescu, Slavici sau Caragiale. 
Deși cu întreruperi, revista a rezistat timpului și perioadelor dificile și a redevenit, astăzi, o emblemă pentru cultura ieșeană și nu doar ieșeană dacă ținem cont de recunoașterea de care se bucură și de faptul că evenimentele pe care le organizează sau la care participă se extind în plan regional, național, dar includ și Chișinăul și Cernăuțiul.
O ediție de lux, festivă, de 100 de pagini va fi lansată cu acest prilej mâine. Tot mâine, vor avea loc și alte evenimente despre care aflăm din interviul realizat de Ioana Soreanu:
Ioana Soreanu: Revista Timpul împlinește 140 de ani, un moment de sărbătoare și de rememorare a istoriei acestei reviste, important reper cultural, un argument pentru faptul că Iașul este un oraș cu un potențial cultural nemaipomenit care trebuie utilizat. Publicația a traversat epoci tulburi, dar iată că a rezistat și și-a păstrat menirea. Redactorul șef al revistei, George Bondor, este invitatul meu de astăzi. Bine ați venit la Radio Iași.
George BondorBine v-am regăsit.
Ioana Soreanu: Să începem prin a rememora, așa cum am spus, momentele importante pentru această publicație.
George BondorÎn urmă cu 140 de ani, la 15 Martie 1876, vedea lumina tiparului ziarul Timpul, la București, un ziar al puterii conservatoare de atunci. Conducerea publicației i-a fost încredințată unui scriitor și gazetar, Grigore Haralambie Grandea, iar de la începutul anului 1877, direcțiunea gazetei este preluată de Titu Maiorescu, și printre numele foarte cunoscute care au participat la această epocă a revistei Timpul, a ziarului conservator Timpul, sunt Eminescu, Slavici și Caragiale. Un al doilea moment, după ce Eminescu este nevoit să renunțe la postul de redactor șef, în februarie 1878, este începutul secolului XX, când după niște mișcări politice prin care conservatorii și liberalii desigur că au fuzionat, gazeta ia o turnură mai degrabă liberală. La acestea, sigur că trebuie să se adauge perioada contemporană a revistei Timpul, devenită din 1990 o revistă de cultură, iar în utlimii doi ani, revista desigur, continuă ca o revistă de cultură contemporană, așa este ea denumită acum, echipa redacțională s-a schimbat, directorul revistei este Daniel Șandru, eu sunt redactor șef, redactor șef adjunct este Gabriel Cheșcu, avem o întreagă echipă redacțională care deservește, în același timp, revista Timpul și Editura Adenium, avem un colegiu de redacție format din personalități importante și desigur, multe nume foarte cunoscute în cultura română actuală și în publicistica de la noi, dosare tematice despre analiza politică a ultimelor evenimente, realizat acest dosar de Sorin Bocancea, despre ultimele realizări literare, un dosar realizat de Radu Vancu, un dosar de filozofie, realizat de mine și multe, foarte multe cronici care dau seama de actualitatea vieții culturale de la noi. Nume mari, așadar, care scriu în revista noastră, nume cunoscute, Emil Brumaru, Claudiu Komartin, Angelo Mitchievici, Dana Țabrea, Daniel Cristea Enache, Roxana Patraș, Lucian Dârdală, Lucian Călinescu, Stelian Dumistrăcel, Mioara Anton, Teodora Manea, Dan Pavel, Dragoș Dascălu, Cătălin Mihuleac, Cosmin Ciotloș mai nou, Radu Vancu desigur, deja amintit, iar rubrica de actualitate culturală este semnată, întotdeauna, de Andrei Giurgia. Avem cronici din toate zonele culturii contemporane, cronică de muzică, de arhitectură, cronică de carte desigur, de teatru, de film, ș.a.m.d.
Ioana Soreanu: Cum de a rezistat revista Timpul atâția ani?
George BondorA rezistat, așa cum bine știți, datorită entuziasmului echipelor redacționale care s-au perindat la această revistă. În ultimii doi ani, una dintre orientările importante pe care le-a luat revista este aceea de a-și păstra spiritul critic prezent în toată istoria acestei reviste de cultură și în istoria mai veche a ziarului Timpul, dublându-l, totodată, de exercițiile de admirație care poate o vreme, n-au fost făcute la această revistă, exerciții pe care, însă, le datorăm tuturor celor care prin proiectele lor afirmative dau tonul culturii de astăzi, și nu doar al culturii ci al societății, al sferei publice românești, în general. Așadar, moștenind spiritul critic îl accentuăm prin punerea în evidență a realizărilor cu adevărat valoroase, a acelor realizări care supraviețuiesc interesului față de clipa prezentă. Aici se încadrează și campania “Oamenii Timpului”, despre care știți deja, pentru că noi am mai discutat la Radio Iași despre acest proiect, se află, în acest an, la a treia ediție, după o ediție care a vizat Iașul și o a doua ediție care a vizat Regiunea de Nord Est plus Chișinău și Cernăuțiul, urmează o fază națională a proiectului “Oamenii Timpului”, se va finaliza tot printr-o gală, în decembrie, la Teatrul Național din Iași. Este un proiect care vizează identificarea, recunoașterea și premierea valorilor din zece categorii ale vieții sociale și culturale de la noi. Premierea, spun, se va petrece tot printr-o gală la Teatrul Național din Iași în decembrie, și avem, deja, câțiva parteneri pe care o să-i dezvăluim la momentul oportun. Deocamdată, în acest moment aniversar, în data de 15 martie, avem câteva evenimente pe care vrem să le anunțăm și la care sunteți invitați cu toții…
Ioana Soreanu: Mulțumim și vă rog să vorbiți despre aceste evenimente.
George BondorÎnainte de toate, la ora 12,00, în data de 15 martie, la Institutul Francez din Iași, dezbaterea “Timp și istorie în publicistica românească”. Invitați la dezbatere, sunt scriitorul Cătălin Mihuleac, jurnalistul George Onofrei, psihologul Lavinia Maria Pruteanu, filologul Mihaela Mocanu, desigur, Daniel Șandru și cu mine. O dezbatere la care publicul larg este invitat să participe pentru a rediscuta și locul revistei Timpul în publicistica românească, pentru a discuta, totodată, și motivele pentru care noi mai credem astăzi în revistă de cultură și în presă, în general. Apoi, cu începere de la ora 19,00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu”, ne invităm publicul la o seară artistică: actorul Adrian Păduraru va face lectura unor texte vechi din Timpul, inclusiv, texte și poezii ale lui Eminescu, iar Raluca Știrbăț susține un recital de pian de patruzeci de minute, cu un repertoriu clasic romantic, cuprinzând lucrări de Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Liszt, Enescu, dar și alte câteva surprize. Ideea recitalului, care are tema “Între dans și vis”, este aceea de a transpune publicul de astăzi în atmosfera de acum 140 de ani, propunându-i spre audiție muzica pe care și oamenii timpului din urmă cu 140 de ani o savurau în saloanele muzicale ale vremii. În sfârșit, pe parcursul întregii zile de 15 martie, revista Timpul se găsește și la Aeroportul din Iași, unde numărul din ianuarie este oferit gratis călătorilor care vin sau pleacă din Iași de către actori îmbrăcați în costume de epocă, pe acordurile unor melodii ale secolului al XIX-lea.
Ioana Soreanu: Trăim într-o societate cucerită de internet, în care ne domină nevoia de informație exactă și transmisă cu viteză maximă. Revista Timpul este o revistă de cultură. Cum reușiți să promovați acest produs în această societate și el să aibă și succes?
George BondorÎntâi de toate, actualitatea o surprindem prin site-ul pe care îl avem, revistatimpul.ro, și prin articolele care apar online, pentru că revista tipărită este lunară, iar activitatea culturală este mult mai bogată de atât. Pentru a ne conecta la această realitate, în al doilea rând, participăm cu dezbateri, conferințe, la multe dintre festivalurile culturale din țară pentru că în ultima vreme, dacă ați observat, cultura s-a mutat în festivaluri. Cotidianul culturii române n-ar fi nimic dacă n-ar exista mari evenimente promovate, finanțate, sponsorizate, foarte vizibile, evenimente din toate zonele culturii. Ele dau tonul culturii române contemporane. Conectarea la astfel de festivaluri ni s-a părut, și nouă echipei Timpul ni se pare, ideea cea mai bună. Din acest punct de vedere, pe tot parcursul anului 2016,  vom fi prezenți cu dezbateri și conferințe, sub titulatura “Caravana Timpului – Timpul 140”, în toată țara, la mari festivaluri de muzică, de literatură, de teatru, de film, de film documentar, ș.a.m.d. Totodată, conectarea la activitatea culturală are loc datorită unei echipe entuziaste și datorită unor colaboratori care sunt atrași de vioiciunea de idei, de spriritul afirmativ, deschis, neangajat fățiș ideologic, pe care revista Timpul de astăzi le manifestă. Pentru că revista Timpul din acest moment, desi fiecare dintre noi desigur că are propriile opțiuni și politice, și de politică culturală, și de ideologie culturală, aceste opțiuni nu se văd în paginile revistei și în articole pentru că întregul arată cam în felul următor: avem oameni care sunt de poziții ideologice culturale diferite, avem oameni care sunt pro sau contra unei instituții, care sunt mai de dreapta sau mai de stânga, pe noi ne interesează să fim o pltformă deschisă a dialogului cultural și a dialogului civic. Nu ne interesează să facem politica nici a unui partid, nici a unui grup, nici a unei ideologii culturale. Ne păstrăm, cum vă spuneam, spiritul critic, dar încercăm să îl spunem pe NU doar pentru a-l întări pe DA. Încercăm să fim o oglindă a culturii actuale, dar totodată, o platformă care să producă evenimente culturale majore. Ne interesează să surprindem actualitatea, dar înainte de toate, ne intereseaă să evidențiem ceea ce va rămâne din ziua de astăzi, acele proiecte care vor trece proba timpului.
Ioana Soreanu: Vă mulțumesc foarte mult, vă doresc mult succes în toate proiectele pe care le promovați.
George BondorVă mulțumesc foarte mult și eu.
www.revistatimpul.ro
www.oameniitimpului.ro

Lansare Adenium la Cărtureşti Verona Bucureşti

Miercuri, 16 martie, ora 17:00, în cadrul librăriei Cărtureşti Verona din Bucureşti, Adenium lansează volumul Sfinxul rus.Idei, identităţi şi obsesii, autor Ioan Stanomir.
Adenium te invită să participi la un eveniment special, lansarea unui volum de istorie a ideilor, o istorie a Rusiei prin literatură şi scrierea memorialistică, semnat de unul dintre cei mai rafinaţi şi mai profunzi eseişti români din ultimul deceniu, Ioan Stanomir.
Alături de autor vor participa Cristian Vasile, Angelo Mitchievici şi Radu Carp.
Intrarea este liberă!
http://www.adenium.ro/?s=stanomir&post_type=product

Împreună cu TIMPUL, mereu la înălțime!

Împreună cu TIMPUL, mereu la înălțime!


Marți, 15 martie 2016, începând cu ora 11:00, intrați în atmosfera anilor 1870 la Aeroportul Internațional Iași, în cadrul unui eveniment TIMPUL prilejuit de aniversarea a 140 de ani de la apariția primului număr al revistei. Partener și susținător al acestui proiect este Aeroportul Internațional Iași.


Pe tot parcursul zilei de 15 martie, începând cu ora 11:00, sunteți așteptați la Aeroportul Internațional Iași pentru a sărbători împreună 140 de ani de la apariția primului număr al revistei TIMPUL. Îmbrăcăm Aeroportul Internațional Iași în haine de epocă și retrăim atmosfera anilor 1870 prin momente artistice susținute de cvartetul Allegria, formația de percuționiști Alternances Junior și cvartetul The Vocals.
Marius Bodea, președintele C.A. al Aeroportului Internațional Iași: „Aeroportul Iași și-a arătat dintotdeauna deschiderea pentru tot ceea ce înseamnă multiculturalitate. Suntem încântați să găzduim și să susținem, ca partener, acest eveniment aniversar deosebit care, până la urma, e în interesul comunității. Manifestările cultural-artistice sunt primite cu bucurie de cei care ne trec pragul, iar noi vom continua să promovăm masiv tot ce aduce plus valoare Iașului, ajutându-l să renască spiritual, cultural. Urez, pe această cale, mult succes celor datorită cărora revista „Timpul” reprezintă un reper în istoria culturală a orașului nostru și nu numai.”
Daniel Șandru, directorul revistei TIMPUL: „Anul acesta, pe 15 martie, aniversăm 140 de ani de la apariția publicației noastre. Situați în prezent, privim cu reverență spre trecut, pentru a le mulțumi tuturor celor care au asigurat, de-a lungul vremurilor, existența spiritului acestei publicații, dar ne îndreptăm, totodată, privirea optimistă către viitor. Recunoștința noastră se îndreaptă, de asemenea, către toți colaboratorii revistei și către partenerii acesteia. La mulți ani!”

www.revistatimpul.ro



vineri, 11 martie 2016

Volumul Adenium „Dialogul religiilor în Europa unită”, lansat la Paris. Dezbatere cu tema „Identitatea europeană și rădăcinile sale spirituale”

DEZBATERE LA INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA PARIS: „IDENTITATEA EUROPEANĂ ŞI RĂDĂCINILE SALE SPIRITUALE”

Noutățile lunii martie cu până la 40% reducere Vezi aici cărțile din promoție
dezbatere-adenium-parisMarți, 15 martie, începând cu ora 19 :00, Institutul Cultural Român de la Paris și Adenium vă invită să participați la dezbaterea cu tema „Identitatea europeană şi rădăcinile sale spirituale”, prilejuită de apariţia volumului „Dialogul religiilor în Europa unită”, coordonat de Iulia Badea-Guéritée și Alexandru Ojică, apărut la Adenium, în colecțiaHeadline.
Dezbaterea este moderată de jurnalista Aida Vâlceanu şi îi are ca invitaţi pe Raymond Clarinard, Valeriu Ghiletchi, Cristina Hermeziu, Iulia-Badea-Guéritée și Marc Antoine Costa de Beauregard.
Volumul „Dialogul religiilor în Europa unită” reunește o paletă largă de opinii cu privire la prezentul și viitorul religios al Europei, cuprinzând texte semnate de mari personalități ale vieții publice din România, Republica Moldova, Elveția, Coasta de Fildeș, Germania, Belgia, Spania și Franța, precum și de slujitori ai diferitelor Biserici, oferindu-i cititorului posibilitatea să compare discursuri de diferite facturi. În paginile acestui volum, veți regăsi articole semnate, printre alții, de: Lluís Alemany Giner, Iuliana Alexa, Madeea Axinciuc, Teodor Baconschi, Vasile Boari, Sorin Bocancea, Radu Carp, Raymond Clarinard, Marc‑Antoine Costa de Beauregard, Vasile Sebastian Dâncu, Lucian Dîrdală, Refi Ergun, Cristina Hermeziu, Jean‑Luc Mouton, Denis Müller, Simeon Mureșan, Horia‑Roman Patapievici, Constantin Pătuleanu, Philippe Perchoc, Andrei Pleșu, Daniela Rațiu, Nathalie de Senneville‑Leenhardt, Michael Shafir, Constantin Sturzu, Sorin Șelaru, Eugen Tănăsescu, Bogdan Tătaru‑Cazaban, László Tőkés, Cristian Unteanu.
Evenimentul va avea loc la Institutul Cultural Român de la Paris marți, 15 martie 2016, începând cu ora 19:00.

http://www.adenium.ro/?s=dialogul+religiilor&post_type=product
Comunicat Editura Adenium

joi, 10 martie 2016

Adenium lansează volumul Anatomia și fiziologia omului. Modele didactice pentru liceu și admitere la facultate, autori Mircea Nedea și Nița Nedea.

LANSARE ADENIUM LA TÂRGUL DE CARTE LIBREX IAȘI

Anatomia și fiziologia omuluiSâmbătă, 12 martie, ora 11:00, în cadrul Târgului de Carte LIBREX, care se va desfăşura în perioada 10 – 12 martie 2016, la Palas Mall Iași, Adenium lansează volumul Anatomia și fiziologia omului. Modele didactice pentru liceu și admitere la facultate, autori Mircea Nedea și Nița Nedea.
Volumul Anatomia și fiziologia omului. Modele didactice pentru liceu și admitere la facultate, autori Mircea Nedea și Nița Nedea, se adresează tinerilor care se pregătesc să susțină examenul de admitere la Facultatea de Medicină, precum și elevilor de liceu (clasele a X-a și a XI-a) și celor care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat la biologie. Îmbogățit cu noi modele didactice în funcție de cerințele programelor școlare din ultimii ani, constituie un instrument de lucru care facilitează interpretarea logică a fenomenelor și a noțiunilor din manualele alternative, structurarea și sistematizarea adecvată a acestora. De asemenea, acest auxiliar le este util și profesorilor de biologie, oferind modele didactice utilizabile în predarea sau evaluarea la clasă a noțiunilor de anatomia și fiziologia omului, într-o unitate mică de timp și cu eficiență maximă.
Mircea Nedea (n. 1955) este profesor de biologie gr. I la Colegiul Național „C. Negruzzi”, Iași. A colaborat la realizarea a numeroase lucrări științifice de specialitate (publicate în perioada 1987-1992) și a patru invenții brevetate. Pentru activitatea didactică și educațională depusă a fost distins cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler (2000) și cu diploma „Gheorghe Lazăr” clasa I (2007).
Nița Nedea (n. 1957) este profesor de biologie gr. I la Liceul „Mihai Eminescu”, Iași. A fost inspector de biologie la I.S.J. Iași. A colaborat la elaborarea a numeroase lucrări de specialitate și pedagogie. A fost distinsă cu diploma „Gheorghe Lazăr” clasa I (2007).
Volumul Anatomia și fiziologia omului. Modele didactice pentru liceu și admitere la facultate va apărea în colecția DISCENDO și va fi lansat la Târgului de Carte LIBREX, sâmbătă, 12 martie, ora 11:00, în spațiul de evenimente Agora EX LIBRIS I. Vor participa: Mircea Nedea, Nița Nedea, Toma Constantin, Sorin Andrian, Raluca Maticiuc, Elena Bogos și Florin Iancu. Moderatorul evenimentului va fi Daniel Șandru, director editorial Adenium.â
Comunicat Editura Adenium (www.adenium,ro)

miercuri, 9 martie 2016

Demnitate versus libertate de exprimare. Controverse legislative recente

Vă invităm la dezbaterea cu tema "Demnitate versus libertate de exprimare. Controverse legislative recente", care va avea loc joi, 10 martie, ora 18, în cadrul LIBREX Iași, la Palas Mall, avându-i ca invitați pe Gheorghe-Ilie Fârte, Ovidiu Gherasim-ProcaDaniel Șandru și Sorin Bocancea.
TIMPUL cu George Bondor şi alţi 3.
Publicat de Roxana Petraru2 ore
Mâine, 10 martie, ora 18:00, în cadrul Târgului de Carte ‪#‎Librex‬ Iași

www.revistatimpul.ro