joi, 27 august 2015

TIMPUL de august


A sosit TIMPUL!
Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 197,
din august 2015.


Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii august 2015. Nr. 197 al revistei este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

            În Editorialul din acest număr, „Exerciții ale excelenței”, Daniel Șandru scrie despre Campania „Oamenii Timpului”, un eveniment anual organizat de Asociația Revistei Timpul și susținut de Adenium, eveniment care s-a extins în toată regiunea de Nord-Est, dar și în orașele Chișinău (Republica Moldova) și Cernăuți (Ucraina). Aflați detalii despre acest eveniment cultural de marcă și din articolul semnat de Marius Pârciu. În continuare, în paginile de Actualitate, Andrei Giurgia relatează despre Festivalul de Film Istoric Râșnov, unde au fost proiectate documentare și filme istorice, au fost susținute concerte, au fost lansate cărți și reviste, au avut loc expoziții.
            Paginile Polis, coordonate de Sorin Bocancea, analizează Legea 217/2015, care reglementează statutul organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob. Opiniile dosarului cu titlul Legea antilegionară sunt semnate de Adrian Cioflâncă, Melania Cincea, Marius Oprea și Alexandru Florian.
            Paginile Focus, coordonate de Radu Vancu, conțin o anchetă asupra romanului „Moartea lui Siegfried”, de Octavian Soviany. Opiniile acestui dosar tematic, cu titlul Literatura și răul, sunt semnate de Andrei C. Șerban, Ioan Șerbu, Dan-Liviu Boeriu, Cristian Fulaș și Dan Gulea.
            Paginile de Filosofie, coordonate de George Bondor, conțin continuarea dosarului inițiat în numărul lunii iulie, cu tema „Filosofia în diaspora”. Opiniile sunt semnate de Radu Neculau, Claudia Șerban, Mădălina Diaconu și Maria-Alina Asavei.
            În Interviul din numărul lunii august, realizat de Andrei Giurgia, Adrian Cioroianu vorbește despre pasiunea pentru istorie, despre cum ne situăm în acest moment față de vecinii noștri, despre ce tip de politică se face acum acum în România, dar și despre noua sa funcție, cea de ambasador al României, delegat permanent pe lângă UNESCO.
            În pagina Exclusiv a revistei Timpul, Adina Scutelnicu îl prezintă pe Mickaël BetheSelassié, „artistul crescut între sfinți”, cu lucrări expuse permanent în muzee celebre ca Smithsonian sau în colecţiile Fondului Municipal al Academiei de Arte din Paris.
            Numărul 197 al revistei TIMPUL conține și alte articole, semnate de Maria Bilașevschi, Claudiu Komartin, Ana Ionesei, Angelo Mitchievici, Dana Țabrea, Daniel Cristea-Enache, Roxana Patraș, Lucian Dîrdală, Bogdan Călinescu, Stelian Dumistrăcel, Lavinia Maria Pruteanu, Mioara Anton, Teodora Manea, Dan Pavel, Dragoș Dascălu, Cătălin Mihuleac, Mircea Gheorghe, Radu Vancu, Maricica Munteanu.



Un comentariu: