www.oameniitimpului.ro
Cel de-al doilea Colocviu OAMENII TIMPULUI l-a avut ca invitat pe muzicologul și jurnalistul cultural Cătălin Sava. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Unirii din Iași, tema fiind „Muzica și Timpul. Dimensiuni ale existenței”. „<<Muzică și Timp>> este un concept care mă găsește acasă. Sunt un produs al mediului academic muzical ieșean, fiind absolvent al Conservatorului George Enescu din Iași. Ca membru al Juriului Național al Campaniei OAMENII TIMPULUI, găsesc că face sens ca noi, membrii acestuia, să umplem conținutul cu acest tip de Colocvii pe care profesorul Daniel Șandru le-a gândit foarte frumos. Muzica este parte din noi, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru, și face sens să vorbim despre muzicalitate și temporalitate ca dimeniuni ale umanității. M-am simțit privilegiat să vorbesc despre muzică unor oameni care iubesc muzica. Cred că aceste Colocvii sunt o foarte bună cale de a face campanie și de a întregi Campania OAMENII TIMPULUI”, a declarat Cătălin Sava.
Moderatorul conferinței a fost conf. univ. dr. George Bondor, Redactor-șef al Revistei TIMPUL. „Conferința pe care am fost onorat să o moderez a fost un excelent prilej de a readuce împreună două moduri de a înțelege lumea și individul, cel muzical și cel filosofic, așa cum erau ele conjugate cândva de către filosofii Greciei antice. Subtilele analize și trimiteri filosofice ale muzicologului Cătălin Sava, precum și dialogul edificator care a urmat au încântat publicul, reprezentând o invitație la o mai bună ascultare a muzicii și, totodată, la o mai bună înțelegere de sine”, a afirmat George Bondor.
Următorul Colocviu OAMENII TIMPULUI va avea loc miercuri, 18 noiembrie, ora 17.00, la Muzeul Unirii din Iași. Invitatul special al evenimentului va fi istoricul Mioara Anton, tema fiind „Comunismul în postcomunism. Nostalgii și nostalgici”.
Colocviile OAMENII TIMPULUI fac parte din Campania OAMENII TIMPULUI (www.oameniitimpului.ro), un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană TIMPUL și organizat de Asociația Revistei TIMPUL (ART), în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice. Scopul Campaniei este acela de recunoaștere publică a acelor personalități și organizații din plan local, național și internațional care, pe parcursul ultimului an, și-au dovedit excelența în 10 domenii ale vieții culturale și sociale, contribuind decisiv la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului public românesc, în spiritul valorilor proprii unei societăți democratice. Ediția a II-a a Campaniei OAMENII TIMPULUI (2015) presupune o extindere a proiectului la nivelul Regiunii Nord-Est a României și în orașele Chișinău (Republica Moldova) și Cernăuți (Ucraina).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu