marți, 11 iunie 2013

Concursul de debut lansat de Adenium - pas cu pas

Concursul Adenium – S-a încheiat prima fază

Azi s-a încheiat prima fază a concursului de debut în trei genuri literare şi BD/grafică anunţat de Editura Adenium printr-un comunicat din cursul lunii ianuarie. Este vorba despre selectarea manuscriselor care vor intra în atenţia juriilor de specialitate. Pînă la 1 iunie a.c., data poştei, am primit în total 108 manuscrise, repartizate pe genuri astfel: 54 de manuscrise de proză, 38 de poezie, 4 de eseu-critică literară, 12 la categoria BD-grafică. Vor intra în atenţia celor două jurii: 10 volume de proză, 10 de poezie, 10 de BD-grafică, niciunul din categoria eseu-critică literară, pentru că niciunul din cele patru nu satisface criteriile selecţiei primare.

Juriile de specialitate îşi vor începe lucrul în zilele următoare. Pentru a asigura un nivel cît mai ridicat de corectitudine a concursului, membrii juriilor vor fi anunţaţi odată cu anunţarea rezultatelor. De altfel, juraţii, ca şi redactorii editurii, vor afla numele concurenţilor după încheierea activităţii de jurizare şi calcularea mediilor concurenţilor. Juriile au termenul de evaluare a manuscriselor 15 august, astfel încît să rămînă suficient timp între anunţarea rezultatelor şi Tîrgul de Carte „Gaudeamus”, unde vom lansa volumele cîştigătoare, în conformitate cu cele stabilite în comunicatul de lansare a concursului.

Să cîştige cei mai buni!

11 iunie 2013, în Iaşi

Liviu Antonesei,
Director editorial al

Editurii Adenium

Un comentariu:

  1. Buna,
    Succes participantilor!
    Ajutati o studenta cu licenta. Daca aveti varsta intre 16 ani - 27 ani si dorinta de a face un bine, va rog din suflet sa imi ajutati fiica sa-si poata sustine licenta in psihologie prin completarea unui chestionar. Nu aveti de trecut numele sau nr. de telefon.
    Daca nu va incadrati la varsta si doriti sa ma ajutati, preluati articolul pe blogul dvs. de pe blogul meu Coltisor de Rai
    Pentru ambele variante, ca recunostinta link-ul de blog al dvs. va fi afisat in acest blog timp de 3 luni.
    La finalul chestionarului exista un buton cu Trimite, cand se apasa pe el se inregistreaza rezultatele.
    Chestionar de completat
    Va multumesc din suflet pentru timpul acordat, bunavointa si ajutor!
    Vilhelm

    RăspundețiȘtergere