marți, 16 aprilie 2013

Debut BD





EDITURA ADENIUM anunță lansarea unui concurs de debut pentru categoria bandă desenată și ilustrație. Concursul, care se va desfășura anual, face parte din strategia editurii de a susține autorii încă nedebutați în volum.

CUI SE ADRESEAZĂ? 
Concursul se adresează desenatorilor, graficienilor și designerilor care nu și-au publicat încă lucrările (bandă desenată sau ilustrație) într-un volum lansat pe piața cărților. Nu există limită de vârstă.

TEMATICĂ
Tematica concursului este liberă – pot fi propuse benzi desenate sau ilustrații pornind de la un scenariu original sau de la o operă literară deja existentă.

CE TREBUIE PREGĂTIT ȘI TRIMIS PENTRU CONCURS?
O serie unitară de benzi desenate (o poveste originală, o carte sau un capitol dintr-o carte) sau o serie de ilustrații (minim 15) pentru o carte, în varianta lor originală (pe hârtie sau print, dacă se lucrează digital).
Tehnica de lucru este liberă (alb/negru sau color/digital sau hârtie/creion, tuș, acuarelă etc.).
Coletul pentru concurs va conține două plicuri:
– unul care va cuprinde lucrările în format original și electronic (CD, DVD, stick etc.);
– unul care va cuprinde o pagină cu datele de identificare ale autorului: nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresă de poștă electronică.

ATENTIE!
În locul numelui și prenumelui, cele două plicuri vor fi „semnate” cu același motto (ales de către participant), pentru a putea fi păstrat anonimatul participantului, dar în același timp pentru a putea fi identificate lucrările cu datele de contact ale autorului.
Lucrările trimise spre jurizare nu se returnează!
Participanții sunt răspunzători pentru originalitatea și conținutul lucrărilor prezentate.

CALENDARUL CONCURSULUI ȘI ADRESA DE EXPEDIERE
Lansarea concursului: 2 februarie 2013.
Lucrările vor fi trimise (personal sau prin poștă) până pe data de 31 mai 2013, la următoarea adresă: Editura Adenium, Aleea Copou, nr. 3, Iași, România.
Câștigătorul va fi anunțat public (pe site-ul Editurii Adenium) și personal până pe 10 septembrie 2013.

PREMIUL
Câștigătorul va primi din partea sponsorului o tabletă grafică și va beneficia de editarea, tipărirea și promovarea lucrării de către Editura Adenium. De asemenea, i se vor acorda 50 de exemplare ale cărții pentru propria activitate de promovare. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu