miercuri, 24 septembrie 2014

„Să-i sparg, până le ies ochii ca la melci...”

Alexandru Petria
Imi vine sa zic: sa-i sparg, pana le ies ochii ca la melci! Sa ma slabeasca de gargarele cu apararea interesului national, ca nu dau doi bani pe ele, stiind ce le poate pielea. Fosgaiala indivizilor din serviciile secrete in societate, care isi baga nasul mai ales unde nu ar avea voie, a ajuns sa compromita clasa politica si presa. Cine il caineaza pe Turcescu si spune ca nu e o problema ca a fost ofiter acoperit, ala chiar are o buba. Daca nu e de-a dreptul prost, ia bani si din alta parte. Nu doar de unde scrie sau de la Parlament sau Guvern- daca e politician. In contextul scandalulului acestor oameni acoperiti si de nesimtire, mi-am adus aminte de-o carte pe care sa v-o recomand iar. E scrisa de un om care a lucrat in servicii, il cheama George Tudor si semneaza cu pseudonimul InimaRea. Aici http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-romana/literatura-romana-contemporana/damele-din-palarie-pseudospionologykos-208893.html

InimăRea (pseudonimul lui George Tudor, n. 1950) a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității București (promoția 1974). A lucrat ca profesor de limba franceză, redactor la Editura Militară și analist în cadrul SIE. Din anul 2004 este trecut în rezervă, cu gradul de colonel.
A publicat cronici literare, studii critice, articole și anchete sociale în revistele: Luceafărul, Romania literară, Viaţa Studenţească,Scinteia Tineretului, Informaţia Bucureştiului, Dimineaţa, Cronica,Baricada, Fraierul roman și altele. A debutat în proză cu volumul Citeva idei despre fericire (Editura T, 2011).
 (4 fotografii)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu