luni, 26 ianuarie 2015

Cum să privești lumea prin ochi de copil


O inima de broscuţa, Gheorghe Virtosu, carte copii, sase volume, benzi desenate,carte online, editura adenium
Dintotdeauna am fost fascinati de cartile pentru copii. Multi dintre noi am citit cu nesat fiecare volum primit in dar de la parintii, fratii, surorile si bunicii nostri. Pornind de la personajele din basme, povesti sau povestiri, ne cream o lume a noastra, cu printi, printese, zmei, craiese, vrajitoare, balauri, etc. Din povestile citite, romanesti sau straine, se nasteau alte povesti. Ale noastre. Le impartaseam apoi prietenilor de joaca, ne regizam fiecare poveste pana in cele mai mici amanunte si ne jucam rolurile cu bucuria curata de copii, aproape zilnic, pana seara tarziu.
Traditional, lumea magica din spatele copertilor acestor creatii literare este un univers unic pentru fiecare copil.
Cartea este asteptata cu nerabdare, descrisa cu emotie si citita cu incantare: de copii, parinti si bunici. Cartea devine, astfel, un suflet de copil.
Dupa 1989, peisajul editorial romanesc a suferit un recul. Din diverse motive: economice, sociale sau chiar politice. Lumea copiilor, din punctul de vedere al condeiului scriitoricesc, a fost ascunsa dupa cortina tacerii si a indiferentei. Din pacate.
Ne intrebam de curand: „Oare ce mai citesc copiii de azi? Numai Harry Potter? Am saracit in imaginatie si creativitate, noi, romanii, atat de mult?”
Surpriza ne-a parvenit din partea Editurii Adenium. Dar nu oricum, ci ca o explozie. De bucurie, de sensibilitate si talent. Ne referim la seria de carti (10 volume – primele 2 sunt insotite de alte doua carti de benzi desenate) intitulata O inima de broscuta si semnata de Gheorghe Vîrtosu.
Carți pentru copii mici și mari. Carți scrise cu sensibilitate, daruire, delicatete sufleteasca, curaj, atentie, creativitate, imaginatie, originalitate si mult, mult talent de scriitorul Gheorghe Vîrtosu,  la granita dintre fantastic si miraculos.
Seria O inima de broscuta  are pana in prezent sase volume de carte ilustrata și doua tomuri de Benzi Desenate.
In volumul al II-lea, apar elemente mitologice care apartin creştinismului primitiv şi folcloric.
In universul copilariei descries in carte, prietenia si credinta curata in Dumnezeu sunt valorile promovate cu sarguinciozitate. Crearea de personaje inedite, precum o micuţa Picatura de Sange, un Viermişor de Matase şi un Puricel, de dialoguri suprinzatoare, de meditatii si confesiuni, tesute pe o intriga fascinanta, fac din primul volum al seriei un bestseller indiscutabil.
In plus, grafica de exceptie, ilustratia si desenele delicate si foarte expresive, fac din aceasta serie de carti pentru copii, O inima de broscuta, semnata de Gheorghe Vîrtosu, o bijuterie de neuitat, indiferent de varsta pe care o ai. Fascinanta, luxurianta, delicata si remarcabila din toate punctele de vedere.
Cuvintele scriitorului Gheorghe Vîrtosu prind forta imediat, respira bucurie si traiesc curat. Asa cum este si viata pentru un sufletel de copil.
Va invitam, cu sinceritate, sa redeveniti copii! 
oferta aici:
http://www.adenium.ro/ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu