vineri, 24 iulie 2015

Editura ADENIUM – Un exercițiu al excelenței!

Editura ADENIUM – Un exercițiu al excelenței!

Înființată în 2010, ca editură specializată în literatură și benzi desenate pentru copii, Editura Adenium a devenit, în februarie 2013, editură generalistă. Startul a fost spectaculos: în doar un an, aparițiile editoriale marca Adenium au depășit cu mult obiectivele inițiale.
În prezent, oferta de carte conține peste 100 de titluri (cu traduceri în engleză, franceză, italiană, polonă, maghiară, portugheză, greacă, rusă), publicate în format print, ePub și PDF, în următoarele domenii editoriale: literatură, eseu, istorie, cărți pentru copii, benzi desenate, biografii, litere, filosofie, religie, medicină, sociologie, antropologie, relații internaționale.
Suntem prezenți în cele mai importante lanțuri de librării din țară (Cărturești, Librarium, Humanitas, Compania de Librării București, Sedcom Libris Iași, Sedcom Libris, Alexandria Librării), în marile magazine (printre care Carrefour, Auchan, Cora, Mega Image) și pe cele mai accesate platforme online de book retail din România (www.elefant.ro, www.librarie.net, www.cartionline.net) și străinătate (Amazon.com, Inc., Apple, Inc. iBookstore; Baker & Taylor, Inc.; Barnes & Noble, Inc.; Google Inc.; Kobo Inc.; Nokia Corporation; Overdrive Inc.; Sony Electronics, Inc.).
Editura Adenium a participat la cele mai importante Târguri de Carte naționale și internaționale (printre care Târgul Internațional de Carte de la Madrid, Bookfest, Gaudeamus, Târgul Naţional de Carte „Transilvania”, Salonul de Carte, Presă și Muzică „Sinaia”, Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret din Republica Moldova, Târgul de Carte și Revistă Religioasă, Sibiu, The London Book Fair etc.) și a avut calitatea de partener în organizarea unor evenimente de anvergură (printre care Festivalul Internațional al Educației Iași și Festivalul Internațional de Literatură și Traducere). Enumerarea evenimentelor Adenium continuă cu lansările de carte în țară (în marile centre culturale, printre care Iași, București, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara) și străinătate (Canada, Marea Britanie, Spania, Republica Moldova), lansări cu ecouri puternice în presă. Editura Adenium are colaboratori de renume: Mircea Daneliuc, Cristian Tudor Popescu, Irina-Margareta Nistor, Adrian Cioroianu, Șerban Foarță, Ovidiu Pecican și alții.
Oferta editorială Adenium cuprinde peste 70.000 de volume tipărite în 18 colecții:
      • Punct RO. Poezie
      • Punct RO. Proză
      • Punct RO. Eseu
      • Punct RO. Interviu
      • Punct RO. Debut
      • Punct RO. Publicistică
      • Punct RO. Reportaj
      • Anthropos. Teorii literare
      • Anthropos. Istorii literare
      • Anthropos. Istorie
      • Colloquium. Esențial
      • Colloquium. Original
      • Action
      • Christia
      • Universalis
      • O Inimă de Broscuță
      • BD Junior
      • Căsuța Fermecată
Ne propunem în fiecare zi câte un exercițiu al excelenței. Cultivăm pasiunea pentru cartea bine scrisă, pentru superlativul în cultură și știință, pentru implicarea în viața socială a comunității și pentru educația în spiritul valorilor morale.
Seria proiectelor aflate în derulare sub umbrela Adenium include:

Concursul de debut literar 2014
Scopul Concursului de Debut ADENIUM START este să descopere și să promoveze autori valoroși, încă nedebutaţi în volum, oferindu-le acestora atât posibilitatea de a debuta literar, cât și sprijinul integral în procesul de promovare – publicitate, serviciu de presă, lansări publice. 

Revista culturală TIMPUL
Revista de cultură TIMPUL susţine activităţile culturale, dialogul între oamenii de cultură şi iniţiativele care pot conduce la o schimbare în bine a fenomenului cultural din România.
TIMPUL îşi propune să rămână un vector de comunicare şi atitudine în ramura socio-culturală românească.
Revista culturală TIMPUL
Campania „Oamenii Timpului” este un eveniment anual organizat de Revista de cultură contemporană TIMPUL în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice. Scopul acestei manifestări anuale este acela de recunoaștere publică a acelor personalități și organizații din plan local, național și internațional care contribuie la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului românesc, în spiritul valorilor proprii unei societăți democratice. 

O inimă de broscuță
Proiectul este dedicat copiilor și conține ateliere de lucru pentru copii, intitulate „Învățăturile Inimii de Broscuță”, spectacole cu mascote și marionete, în curând teatru radiofonic și audio-book-uri.
O inimă de broscuță

Studioul de animatie - O inimă de broscuță
Compania internațională de animație 3D a fost fondată în Marea Britanie și obiectivul prioritar al tinerei echipe de specialiști este producția filmelor de desen animat din seria O Inimă de Broscuță.

Festivalul, inițiat de Asociația Studenților Jurnaliști din Iași, este gândit în termenii susținerii și promovării filmului românesc, invitând publicul ieșean la întâlnirea cu principalii creatori ai cinematografiei românești. Faptul că dispar spațiile în care se pot viziona filme românești, motivează o dată în plus organizarea și continuarea unui astfel de eveniment. Evenimentul, produs de editura Adenium începând cu anul 2014, se desfășoară anual la Iași, unde se întâlnesc regizori, actori și producători din cinematografia românească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu