vineri, 10 octombrie 2014

Pe contrasens cu favorita presedintelui

 Autorul este politicianul liberal care a învins-o pe Elena Udrea la alegerile parlamentare din 2012 în colegiul de la Roman, dar care nu a intrat în Parlament. Detaliile și picanteriile campaniei si confruntării electorale dintre cei doi candidați au fost povestite de autor în cadrul lansării volumului în Aula Magna a Universității „Petre Andrei” din Iași.
„Asistăm la lansarea unei cărți inedited în peisajul cultural românesc”, a declarat în deschiderea evenimentului moderatorul Gabriel Gheșcu.
Politologul Sorin Bocancea a catalogat cartea lui Liviu Brătescu drept o „mărturie pe care poți să o citești pe două niveluri: ca specialist și ca simplu cititor de mărturii. E un jurnal de campanie, pe zile, nu al unui technician, ci al unui om aruncat într-o campanie. Liviu Brătescu s-a aflat pe contrasens nu doar cu Elena Udrea, ci și cu organizația de partid care l-a invitat să candideze. De remarcat este candoarea cu care Liviu Brătescu percepe ceea ce i se întâmplă și sinceritatea cu care povestește cele prin care trece.”.
Politologul Lucian Dîrdală a mărturisit că a citit volumul scris de Liviu Brătescu cu o absolută delectare și i-a transmis autorului ca în viitoarea campanie electorală să meargă în cu totul alt colegiu decât cel în care contracandidatul e favoritul președintelui. Mai mult, acesta a mărturisit și ce anume i-a plăcut din această carte. „Cel mai mult m-a impresionat atitudinea de recunoștință sinceră față de cei care l-au susținut. Sunt pagini care arată modul cum Liviu Brătescu s-a apropiat de propriul electorat. Mi-a plăcut sinceritatea cu care parcurge această campanie, cu toate că nu e vorba doar de dorința arzătoare de a reprezenta electoratul romașcan, ci și de tentația unei bătălii cu un adversar cunoscut”.
Jurnalistul Ovidiu Mihăiuc a apreciat apariția editorială semnată de Liviu Brătescu drept una foarte importantă „pentru că eu întotdeauna m-am întrebat, ca student la Științe Politice, care este bucătăria internă a unei campanii electorale. Este un jurnal cu trările intense și sincere ale autorului, iar tema unei campanii electorale abordate de un scriitor sau autor este foarte rară”.
Autorul cărții a mulțumit editurii ADENIUM pentru sprijinul acordat în tipărirea și editarea volumului și a declarat că ”este un gest de curaj din partea tuturor să intri într-o competiție directă cu favorita președintelui mai ales în vremurile în care trăim. Povestea intrării mele în campanie e foarte simplă: urmăream ce se întâmplă în colegiul din Roman și după ce am aflat că în cursă intră și Elena Udrea am sunat un lider PNL și i-am spus că merg în Roman să mă lupt cu favorita președintelui. Am făcut multe campanii și știam ce se întamplă și ce jocuri se fac, dar niciodată nu mi-am imaginat că un lider de partid poate să își sacrifice propriul candidat printr-o înțelegere cu alte partide”, a conchis autorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu