marți, 24 noiembrie 2015

”Bucuriile iernii”, lansare pentru copii la Baia Mare

”Bucuriile iernii”, lansare pentru copii la Baia Mare


În data de 26 Noiembrie, ora 10, la Biblioteca Județeană "Petre Dulfu" din Baia Mare va avea loc lansarea cărții pentru copii ”Bucuriile iernii”, scrisă de Adela Dobran, ilustrații de Anda Ansheen. Volumul a apărut recent la editura Adenium.
Autoarea a scris pe pagina ei de Facebook despre ”Bucuriile iernii”: ”Dragii mei cititori, îmi doresc să vă adun aici, atât pe cei mai mici, cât și pe cei mai mari, pentru a porni împreună într-o călătorie imaginară magică, plină de candoare și fantezie și anume, fața nevăzută a Iernii. Vă întrebați de ce fața nevăzută a Iernii?
Pentru că aceasta reprezintă lumi imaginare, create de mine, cu bucurie și veselie debordantă, unde contururile realităţii se amestecă, într-un cocktail inspirat, cu fantasmele imaginaţiei si magiei vârstei de aur, Copilăria. În această lume fascinantă a copilăriei, jocul ţine loc realităţii, iar imaginaţia devine stăpână absolută a jocului. Dialoguri fanteziste, haioase și pline de umor pe care le-am creat între animale, care aici devin personaje importante, se împletesc armonios cu poznele acestora, precum și cu cele ale copiilor, ca într-o sonată a sufletului de copil. În jocul inocent al vârstei copilăriei, intră pe nesimţite şi preotul satului care, alergând după mâţa cea şireată
…lunecă pe gheaţă,
se loveşte rău la faţă...
... Dar vă las vouă bucuria și plăcerea să descoperiți pățaniile lui Popa și a tuturor personajelor care se regăsesc, interacționează și traversează ca un fir roșu, toată povestirea, ca o curgere continuă.
Am creat pentru voi, iubiții mei cititori, povești ritmate, în miresme savuroase de cozonaci, printre sonoritățile calde ale colindului.
Veniți să inspirați culoare și bucurie în sufletul care tânjește mereu, în preajma Sărbărorilor de iarnă, după copilăria arhivată în casa bunicilor și pe potecile satului căptușite cu puf și paie!
Această minunată cărticică a apărut la Editura ADENIUM din Iași, o editură formată dintr-un mănunchi de oameni inimoși, responsabili, de o înaltă ținută morală și încununați de o frumusețe sufletească remarcabilă, oameni adevărați, un exemplu de profesionalism (al cărui ecou răzbate din toate activitățile, acțiunile și proiectele pe care le întreprind) și pe care îi iubesc, îi admir și în aceeași măsură îi prețuiesc din toată inima. Îmi doresc ca această rodnică și frumoasă colaborare să fie de bun augur și temelia proiectelor noastre viitoare.”

http://www.adenium.ro/search?orderby=position&orderway=desc&search_query=bucuriile&submit_search=Cautare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu