vineri, 27 februarie 2015

Ediția de februarie a TIMPULUI


COMUNICAT DE PRESĂ
Ediția de februarie a TIMPULUI este disponibilă în toată țara
Revista de cultură contemporană TIMPUL este disponibilă acum și în format electronic

Ediția lunii februarie a revistei de cultură contemporană TIMPUL este disponibilă în toată țara, prin intermediul centrelor de distribuție de presă Inmedio. Noutatea acestei ediții constă în faptul că revista poate fi achiziționată și în format electronic, de pe elefant.ro


Venim astfel în întâmpinarea cititorilor TIMPULUI aflați în afara țării.

Din sumarul ediției lunii februarie (nr. 191, 2015)
În noul număr al revistei regăsiți editorialul semnat de prof.univ.dr. Daniel Șandru, director TIMPUL, care abordează problema instituirii timbrului cultural.
Paginile de dezbatere politică, coordonate de Sorin Bocancea aduc în atenție tema politicii și a serviciilor secrete, cu articole semnate de Grigore Cartianu, Adrian Halpert, Alexandru Lăzescu, Ovidiu Nahoi și Dan Turturică.
Paginile dedicate actualității culturale aduc în prim-plan un dosar dedicat succesului românesc înregistrat la Berlinale - Berlin International Film Festival. Radu Jude, Ada Solomon, Florin Lăzărescu și Teodor Corban au povestit, în scurte interviuri, despre cum a ajuns Aferim! să se întoarcă acasă cu Ursul de Argint.
De ce eu? a fost o altă prezență românească marcantă la Berlinale, bucurându-se de premieră mondială în cadrul secțiunii „Panorama Special". Regizorul Tudor Giurgiu a povestit despre emoțiile trăite la festival, despre cum a fost perceput filmul de către străini, precum și despre cazul care a stat la baza realizării filmului.
Paginile de filosofie, coordonate de George Bondor, expun articole despre „Seriozitatea jocului”, tema celui de-al șaselea Colocviu anual al Centrului de Hermeneutică, Fenomenologie și Filosofie practică, organizat de Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași.
Gigi Căciuleanu a acordat un interviu pentru TIMPUL, în care povestește despre starea de urgență pe care și-o creează pentru a trăi arta pe scenă.  Interviul este realizat de Andrei Giurgia și parcurge perioadele importante din viața artistului și a omului Gigi Căciuleanu.
În Presa Timpului, Radu Vancu semnează un articol cu privire la acordarea premiului Mihai Eminescu – Opera Omnia scriitorului Gabriel Chifu, de către Nicolae Manolescu.
Prezență remarcabilă în toate numerele revistei TIMPUL, Emil Brumaru, semnează în pagina de poezie, poemele „Cântec pentru Linda” și  „Dragostea mea”.
De asemenea, în pagina dedicată reportajului, Adina Scutelnicu realizează un portret reușit al sculptorului cu milioane de chipuri, Marc Bourlier.
Nu lipsesc nici de această dată cronicile de carte, film și teatru.

***
Pentru a fi la curent cu noutățile și evenimentele organizate sub egida revistei de cultură contemporană TIMPUL, accesați pagina de facebook:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu