marți, 17 mai 2016

Dezbatere din seria TIMPUL 140: Religia în spațiul public

COMUNICAT DE PRESĂ

Dezbatere din seria TIMPUL 140: Religia în spațiul public

Marți, 24 aprilie 2016, ora 18:00, în sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iași, Revista de cultură contemporană TIMPUL vă invită să participați la dezbaterea Religia în spațiul public. Vor participa: prof.univ.dr. Nicu Gavriluță, FSSP, UAIC, prof.univ.dr. Dănuț Jemna, FEAA, UAIC, conf.univ.dr. Ioan-Alexandru Tofan, FSSP, UAIC. Dezbaterea va fi moderată de conf.univ.dr. George Bondor, redactor-șef al revistei TIMPUL.

Evenimentul Religia în spațiul public face parte din seria dezbaterilor de idei TIMPUL 140, pe care Institutul Francez Iași și revista TIMPUL le realizează pe parcursul acestui an, cu prilejul momentului aniversar al revistei noastre.
Evenimentul va avea loc marți, 24 mai, ora 18:00, în sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iași, cu susținere oferită de Institutul Cultural Român și cu participarea prof.univ.dr. Nicu Gavriluță, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, prof.univ.dr. Dănuț Jemna, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, conf.univ.dr. Ioan-Alexandru Tofan, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. Dezbaterea va fi moderată de conf.univ.dr. George Bondor, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, redactor-șef al revistei TIMPUL.
Dezbaterea de idei cu tema Religia în spațiul public vizează analiza configurației actuale a spațiului public românesc, inclusiv a posibilelor lui maladii, precum și identificarea locului pe care religia îl are și ar trebui să îl aibă în sfera publică. Principalele întrebări la care vor răspunde invitații, specialiști recunoscuți în această problematică, sunt: Cum este configurat spațiul public românesc și cum ar trebui el să fie reconstruit? Ce model de sferă publică este dezirabil în România zilelor noastre? Care este locul religiei în societățile actuale, intens secularizate, dar totodată traversate de pericolul intoleranței religioase? Există un conflict al normelor din care religia face parte în societățile de astăzi?    
Evenimentul este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.   

Participarea la eveniment este liberă. Dezbaterea se adresează atât publicului specializat, cât și elevilor și studenților interesați de înțelegerea adecvată a fenomenelor sociale și culturale ale zilelor noastre.

www.revistatimpul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu