marți, 14 aprilie 2015

Iubesc filmul românesc! Campanie SFR TIMPUL la Iași

George Mihăiţă, Adrian Păduraru, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Găitan, Puşa Darie, Ion Sapdaru, Tudor Giurgiu, Emilian Oprea, Răzvan Săvescu, Tania Popa vor avea întâlnire cu pasionaţii de film, la Iaşi.

Festivalul Serile Filmului Românesc TIMPUL va avea loc la Iaşi, în perioada 6 - 10 mai. Această a VI-a ediţie îi este dedicată actorului George Mihăiţă şi are ca temă principală „Reconstituirea”. Filmul regizat de Lucian Pintilie şi lansat în 1968, a fost ales „Cel mai bun film românesc din toate timpurile” de către Asociaţia Criticilor Români de Film. „Reconstituirea” a fost achiziţionat în 2012 în colecţia permanentă a Muzeului de Artă Modernă din New York.
„Serile Filmului Românesc TIMPUL, ediţia a VI-a, debutează pe 6 mai, cu o peliculă far a anilor ’60, «Reconstituirea», al cărei protagonist de 66 de ani are în continuare sufletul adolescenţilor, pe care îi cucereşte şi călăuzeşte de atâta vreme, cu un farmec incontestabil: George Mihăiţă, românul şi europeanul. O întâlnire ce cu siguranţă va rămâne de neuitat, întipărită în memoria afectivă a publicului ieşean, cinefil, de toate generaţiile”, afirmă criticul de film Irina Margareta Nistor, consultantul cinematografic al festivalului.

Primii invitaţi, care vor veni la Iaşi în perioada evenimentului, pentru a se întâlni cu iubitorii de film românesc sunt: George Mihăiţă, Adrian Păduraru, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Găitan şi Puşa Darie. 
Iată şi primele filme anunţate în program:
Miercuri, 6 mai - „Reconstituirea”, „Accident”
Joi, 7 mai - „Veronica”, „Undeva la Palilula”.
Ziua de vineri, 8 mai, din cadrul festivalului Serile Filmului Românesc TIMPUL, este rezervată invitaţilor Tudor Giurgiu, Emilian Oprea, Răzvan Săvescu, Tania Popa şi Ion Sapdaru. Ieşenii vor putea dialoga cu actorii şi regizorii, după proiecţia filmelor „America, venim!” (2014) şi „De ce eu?” (2015).
„Sesiunea de Q&A face parte din ideea festivalului, de a aduce spectatorii, regizorii şi actorii într-un spaţiu potrivit discuţiilor, dialogului despre filmele româneşti, care în unele ediţii iau forma unor adevărate dezbateri”, punctează Corina Gologoţ, PR al festivalului.

Pentru a fi la curent cu noutăţile festivalului, vizitaţi www.serilefilmului.ro sau pagina oficială de facebook https://www.facebook.com/serilefilmuluiromanesc. Festivalul Serile Filmului Românesc TIMPUL este organizat de Asociaţia Studenţilor Jurnalişti Iaşi şi Asociaţia Revistei TIMPUL, iar producătorul ediţiei este Adenium. 
Gina POPA
Organizatorii au lansat, pe site-ul evenimentului, Campania „Iubesc filmul românesc”, o marcă a SFR TIMPUL, care încurajează publicul să promoveze şi să susţină cinematografia românească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu